Kizi maakt geld besparen easy

Dierenverzekering vergelijken

checkmark-turquoise
Vergelijk op prijs en dekking
checkmark-turquoise
Altijd een persoonlijk vergelijking voor je huisdier
checkmark-turquoise
Onze experts staan voor je klaar

Dierenverzekering vergelijken

Trustscore 9.2 | 2313 reviews
checkmark-turquoise
Vergelijk op prijs en dekking
checkmark-turquoise
Altijd een persoonlijk vergelijking voor je huisdier
checkmark-turquoise
Onze experts staan voor je klaar
BG-curve-white
Alles voor je huisdier

Waarom huisdierenverzekeringen vergelijken via Kizi?

Je huisdier is meer dan je maatje, hij of zij is onderdeel van je familie. En voor je familie wil je natuurlijk de beste zorg. Dat begrijpen we bij Kizi maar al te goed. Daarom maken wij het vergelijken van huisdierverzekeringen een stukje makkelijker voor je. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent, mocht je huisdier onverhoopt iets mankeren. 

Doe je dier een plezier

Dierenverzekering vergelijken in 4 stappen:

smiley
1

Vul je gevens in van je huisdier

Heb je een hond of een kat? Een reu of een teef? Een poes of een kater? Laat het achter in de vergelijker en ga door. Je vult vervolgens je postcode in en het ras. Weet je het ras niet meer? Niet erg, het ras dat het meest op je dier lijkt is ook goed.

smiley
2

Start met vergelijken

Natuurlijk kijk je direct naar de prijzen van de getoonde resultaten! Jouw resultaten kan je nog persoonlijker maken door aan de linkerkant gebruik te maken van de filters, aanvullende dekkingen (zo ja, welke?), ongevallendekking en eigen bijdrage. 

smiley
3

Vergelijk en check de vergoedingen

Door het tabje “Dekking- en vergoedingoverzicht” uit te klappen, kun je in een makkelijk overzicht zien welke zorg er precies vergoed wordt. Daarnaast kun je daar ook terecht voor meer informatie over de dierenverzekeraar.

smiley
4

Dierenverzekering uitkiezen

Super! Je bent dan officieel door naar de volgende ronde. Het enige wat wij nog van je nodig hebben zijn de persoonlijke gegevens en dan zullen wij de rest voor je regelen. Hou je e-mail in de gaten voor een bevestiging van je aanvraag. En klaar is kees.. Easy, of niet?

Vergelijk dierenverzekeringen
Loyaal of een tikkie eigenwijs

Hond of kat verzekeren?

In Nederland zien de meeste baasjes hun huisdier ook gewoon als vast onderdeel van het gezin. En dat in de meest zorgzame zin, zo zijn de honden en katten de meest verzekerde huisdieren van het land. Ben jij zojuist een trots baasje geworden van een leuke hond of kat? Dan ben jij op deze pagina aan het juiste adres voor het vergelijken van alle huisdierverzekeringen. Ook geven we je met alle liefde de wist-je-ditjes en let-je-even-op-datjes over het verzekeren van jouw hond of kat. 

bulb

Nog geen naam voor je huisdier?

chevron-down
Ben je een katten- of een hondenmens?

Twee soorten dierenverzekeringen

De premies

Wat kost een dierenverzekering?

Hoeveel ben je maandelijks eigenlijk kwijt aan een dierenverzekering? Dat hangt vaak af van het ras, het gewicht en de leeftijd van het dier. Zo kost een kattenverzekering gemiddeld tussen de €10 en €25 per maand. En een hondenverzekering gemiddeld tussen de €20 en €40 per maand.

De premie voor een hond hangt af van de leeftijd en het ras. Voor een kat wordt meestal alleen naar de leeftijd gekeken. Dit hangt samen met het gezondheidsrisico. Een ouder of zwaarder dier heeft een hoger risico op klachten. Daarop past de verzekeraar de premie ieder jaar aan. Je betaalt dus altijd meer naarmate je huisdier ouder wordt.

Belangrijk is het gezondheidsrisico

De verzekeraar past ieder jaar de premies aan op basis van de gezondheid van jouw huisdier. Voor een zware of oudere hond of kat betaal je dus meer dan voor een fitte en jonge pup of kitten. Hiernaast wordt er overigens ook gekeken naar het ras. Heb je bijvoorbeeld een mopshond? Dan is een verzekering meer de regel dan een vrije keuze. 

Lees meerarrow-right
Lekker overzichtelijk

Kosten dierenverzekering per maand 2021

*De getoonde bedragen zijn voor een basisverzekering. De maandpremies voor honden zijn gebaseerd op een Labrador Retriever en die voor een kat op een Europees Korthaar. Alle berekeningen zijn gemaakt in de vergelijker voor een leeftijd van 0 jaar en op onze postcode in Amsterdam.

Verzekeraar Katten Honden Verzekerd bedrag
Inshared € 14,50 € 26,50 € 3.500
Aegon € 9,86 € 26,61 € 3.500
Petplan € 13,89 € 24,23 € 3.000
OHRA € 12,78 € 25,65 € 2.500
Petsecur € 18,90 € 30,69 € 2.500
BG-curve-white-180deg

En jouw huisdier en jij leefden nog lang en verzekerd.

Dierenverzekering vergelijken
Goede zorg voor je viervoeter

Dierenverzekering dekking

Je denkt er liever niet aan, maar het zou kunnen gebeuren dat jouw trouwe viervoeter ziek wordt of verongelukt. Wanneer jij de arme stakker hebt verzekerd, worden de medisch noodzakelijke behandelingen gelukkig altijd vergoed, zie het linker kaartje. Zo’n dierenverzekering ontzorgt dus. Helaas maar tot op zekere hoogte. In het rechter kaartje staan er namelijk ook een paar die helaas nooit gedekt worden door de dierenverzekeraar. 

Uiteindelijk hangt de echte invulling van het pakket af van welke dierenverzekering jij uitkiest.

Wat wordt wel vergoed?

 • checkmark
  Operatie met anesthesie
 • checkmark
  Diergeneesmiddelen uit Nederland
 • checkmark
  Bezoek aan de dierenarts en specialist
 • checkmark
  Euthanasie (als het medisch noodzakelijk)

Wat wordt niet vergoed?

 • cross
  Cosmetische behandelingen
 • cross
  Zorg voor een drachtige hond of kat
 • cross
  Gemaakte kosten binnen de wachttijd
 • cross
  Diergeneesmiddelen uit het buitenland
Het beste voor je huisdier

Aanvullende dierenverzekering

Speciale rassen komen vaak ook neer op speciale zorgbehandelingen. Aangezien dit niet voor iedere huisdiereigenaar nodig is, zijn er een aantal soort behandelingen die je extra aan de dierenverzekering kan toevoegen. Zoals een bezoek aan de dierentandarts of fysiotherapie. Ja-ja, ook honden of katten hebben baat bij bepaalde stretch- en beweegoefeningen.

Is een aanvullende verzekering voor huisdieren verstandig?

Wij horen het je al hardop denken. Is een aanvullende verzekering echt nodig? Mocht je huisdier iets overkomen en je kan niet met zekerheid zeggen dat je een hoog zorgbedrag in één keer kan betalen. Dan zeggen onze Kizi experts: ja! Wij kunnen je adviseren om een verzekering te nemen voor een huisdier die hoogstwaarschijnlijk de behoefte zal hebben aan bepaalde aanvullende zorg. Je wilt immers de beste dierenverzekering voor je huisdier, toch?

Maak het jezelf niet onnodig duur

Natuurlijk wil je goed voor je huisdier zorgen. Maar er is een grens, zeker wanneer het uitkomt op geldbesparing. Een huisdierverzekering gaat over de onvoorziene kosten ofwel de onverwachte medische zorg. Bereken de maandelijkse premie op basis van de contractduur en ga na of je daarmee voordeliger uitkomt dan wanneer je de eenmalige zorgkosten gaat betalen. 

Alle informatie op een rij

Welke aanvullende verzekeringen voor dieren zijn er?

Met liefde en aandacht kom je een heel eind

Dierenverzekering bespaartips

smiley
1

Zorg goed voor je huisdier

Liever voorkomen dan genezen, zegt men. En Kizi ook! Hoewel deze tip vanzelfsprekend klinkt, is het als huisdiereigenaar toch goed om te weten dat goede preventieve zorg de sleutel is van een langer leven van je huisdier. Denk bijvoorbeeld aan vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontroles. 

smiley
2

Verzeker je dier op jonge leeftijd

Hoe jonger jij je huisdier laat verzekeren, hoe meer het je zal schelen in de maandelijkse premie. Over het algemeen zijn jonge dieren fit en gezond. De kans dat ze ziek worden is klein en daarom scheelt het in de prijs. 

smiley
3

Betaal zoveel mogelijk zelf

Onthoud, je huisdierverzekeraar vergoed de onvoorziene kosten. Met andere woorden, de kosten die je wel voorziet tevens gepland hebt, komen voor de eigen rekening. Dus wat die zorgkosten betreft, hoef je niet als aanvullende dekking erbij te doen. Dat zou alleen maar zonde van je geld zijn. 

smiley
4

Vergelijk goed

Neem aandachtig de verschillende premies door van de grootste verzekeraars die wij in onze vergelijker hebben. Wij hebben het zo overzichtelijk mogelijk gemaakt, zodat jij door te vergelijken tot de beste keuze voor je hond of kat komt. 

En de laatste en belangrijkste tip, weet dat je bij ons kunt aankloppen bij vragen of advies over een dierenverzekering. Het Kizi Happiness team staat elke werkdag + zaterdag voor je klaar voor contact via telefoon, mail of chat. 

Dierenverzekering vergelijken

Veelgestelde vragen

Wat is een huisdierenverzekering?

chevron-down

Hoe verstandig is een huisdierenverzekering?

chevron-down

Is een dierenverzekering verplicht?

chevron-down

Kan ik een ziek huisdier verzekeren?

chevron-down

Kan ik oude dieren nog verzekeren?

chevron-down

Waarom moet ik persoonlijke gegevens invullen?

chevron-down

Huisdierenverzekering voordeel berekenen, hoe werkt dat?

chevron-down
#Happiness

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden. We noemen dit onze Happiness Specialisten, omdat het hun doel is om jou blij te maken.
smiley
Ons Happiness team staat voor u klaar tot 23.00 uur
image
image
BG-curve-white-180deg
kizi-logo
Β© 2009 - 2021
Over Kizi
Over ons
Contact
020 - 765 10 99service@kizi.nl
Overstappen.nl B.V. h.o.d.n. Kizi
|
Overtoom 62 1054 HL Amsterdam
|
KvK 34331885
|
BTW NL820572937B01
|
AFM 12012535