Kizi maakt geld besparen easy

Hondenverzekering kosten

Als baasje wil je natuurlijk het beste voor je hond, maar jij bent wel degene die voor de kosten moet opdraaien. Wel zo handig als je dan weet wat er straks van je bankrekening wordt afgeschreven. Kizi zet de kosten van een hondenverzekering overzichtelijk voor je op een rijtje. Zo kun je alles makkelijk vergelijken. 

Vergelijk hondenverzekeringen

Trustscore 9.2 | 2329 reviews
BG-curve-white
Hondenverzekering kosten
H
Zo raakt je hond niet snel uitgeteld

Hoeveel kost een hondenverzekering gemiddeld?

Benieuwd naar wat een hondenverzekering kost per maand? We snappen de nieuwsgierigheid. Toch is het niet zo eenvoudig: een algemeen bedrag voor een hondenverzekering bestaat niet. Wat baasjes betalen per maand zit grofweg ergens tussen de €5,- en €80,-. Het verschil in prijs zit hem in het soort verzekering dat je kiest. Ook speelt het karakter, ras en gezondheid van je hond een rol. Kizi geeft je graag een korte uitleg. 

Hondenverzekering kosten

Welke factoren bepalen de kosten van een hondenverzekering?

Drie factoren bepalen het bedrag dat je onderaan de streep zult neertellen per maand: de leeftijd, het ras of het gewicht van je hond. Bereid je er daarom op voor dat verzekeraars je zullen vragen naar deze details. 

Ras en gewicht

Om maar even met de deur in huis te vallen: het ras van je hond bepaalt voornamelijk de prijs van je premie. Dit zegt namelijk wat over hoe zwaar hij of zij is. De algemene regel is dat een grotere hond sneller ziek wordt. Je betaalt dus standaard meer geld voor een grotere hond. Betalen maar voor die kilo’s! 

Leeftijd

We hopen het natuurlijk niet, maar we kunnen het ook niet ontkennen. Oudere honden worden vaakgewoon sneller ziek. Of we het willen of niet. Je betaalt daarom meer als jouw hond al wat langer op de aardbol rondloopt.

Geslacht en postcode

Hierbij nog twee andere zaken die soms om de hoek komen kijken. De verzekeraar kan vragen of je een mannetje of teefje hebt. Ook kan er een klein verschil zitten in waar je woont. Een dierenverzekering is duurder in de randstad dan op het platteland. Je zal daarvoor je postcode moeten opgeven.

Kosten hondenverzekering
V
Weer een jaartje ouder

Verouderingstoeslag

Iedere keer dat je huisdier een jaartje ouder wordt, verhoogt de verzekeraar de premie. Elk jaar betaal je daarom iets meer voor je verzekering.

Kosten hondenverzekering
BG-curve-white-180deg

Maak een persoonlijke vergelijking voor je hondenverzekering en bekijk direct de kosten

Dierenverzekeringen vergelijkenarrow-right
#Happiness

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden. We noemen dit onze Happiness Specialisten, omdat het hun doel is om jou blij te maken.
smiley
Ons Happiness team staat voor u klaar tot 23.00 uur
image
image
BG-curve-white-180deg
kizi-logo
© 2009 - 2021
Over Kizi
Over ons
Contact
020 - 765 10 99service@kizi.nl
Overstappen.nl B.V. h.o.d.n. Kizi
|
Overtoom 62 1054 HL Amsterdam
|
KvK 34331885
|
BTW NL820572937B01
|
AFM 12012535